top of page

Culinaire wandelingen, gastronomie en kookschool in Rome.
Gids voor de Restaurants, bars en ijssalons in Rome

Happen en Stappen in Rome is een combinatie van wandelen en culinaire genieten in Rome. Drie verschillende restaurants, drie gangen en twee kleine wandelingen van ongeveer ongeveer 40 minuten met een nederlands sprekende stadsgids. Wij hebben voor u 3 karakteristieke restaurants uitgezocht. In het eerste restaurant krijgt u één heerlijk Romeins voorgerecht, waarna de rondleiding door de stad begint. Na de eerste wandeling bezoeken we het tweede restaurant voor het hoofdgerecht. In het derde en laatste restaurant kunt u onder het genot van een grand dessert gezellig napraten over wat u heeft gezien en gehoord.
Inclusief: professionele nederlandse stadsgids; 3 gangen diner in 3 restaurants in Rome; bij elk gerecht 1 soft drank en of 1 glas wijn; garantie op een gezellige & culinaire avond!
Stadswandeling door het andere Rome.
De tour wordt in stijl besloten met een grand dessert

 

Duur: van deze avond 4,5 uur Happen en Stappen in groep's verband elke zaterdagavond voor maar 65 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar 50 euro.
 Minimaal aantal deelnemers 6 

 

In samenwerking met: www.uniekrome.com 

GASTRONOMISCHE ZOEKTOCHT

 

Een gastronomische zoektocht doorheen het centrum van Rome. Tijdens deze rondleiding gaat Uzelf op zoek naar het beste ijs van Rome, de leukste markt van de stad. Ontdek de wijnbars, pizzerie en leer hoe je pasta en pizza kan maken. Proef romeinse specialiteiten, streekgerechten, de wijnen van de streek Lazio in de meest sfeervolle wijken.

 

Kookschool in Rome: zelf pizza en pasta maken

 

Tijdens deze aktiviteit leert u 2 types pasta maken of pizza onder leiding van een italiaanse kok. Nadien lunch of diner op basis van uw kookkunst! Inclusief 3 gangen lunch/diner met drankjes.

I’m a paragraph. Double click

me or click Edit Text. It's easy  to make it your own.

Culinaire wandelingen

Avondwandeling in Rome

Laat u verrassen door Rome in de avonduren

Genietend van de prachtige zonsondergang, wandelend door vele kleine straatjes van Rome en eindigen in de wijk Trastevere waar u onder het genot van een aperitief nog eens rustig kan na praten.  

U ontmoet de gids op de Piazza del Popolo waarna de avondwandeling gaat door de Via Margutta naar de Spaanse Trappen. Vervolgens naar de Piazza San Lorenzo in Lucina richting het Pantheon. Het levendige plein van de Campo dei Fiori met zijn vele terrasjes mogen wij zeker niet overslaan, richting de wijk Trastevere.  In deze schilderachtige volkswijk eindigd dan ook onze avondwandeling.

Tijdens de twee- en- een -half uur duurdende  wandeling geeft de gids uitleg over de vele bezienswaardigheden en dompelt u onder in de vele  anekdotes van deze prachtige stad.

Elke donderdag en zaterdagavond 
Aanvang van de wandeling is om 18.00 op de Piazza del Popolo.
Prijs 35 euro voor volwassenen en 30 voor kinderen tot 15 jaar.
​Minimaal aantal deelnemers 4, maximaal 15 deelnemers.

​Met een Nederlandse stadsgids haal je meer uit je rondleiding!

Rondleiding van de hoogtepunten van Rome met een gids in het Nederlands

De beroemde en minder beroemde pleinen en fonteinen van Rome.
Het barokke Rome en het Rome van de schilders zoals Caravaggio. 
- Piazza del Popolo
- Spaanse trappen en plein
- Trevifontein
- Pantheon
- Navona plein
- Campo di fiori 
PRIJZEN: (in klein groepsverband) te voet: 35 euro .
Prijzen voor privé-gids zijn enkel op aanvraag. 

Avondwandeling en hoogtepunten

Onbekend Rome

Rondleidingen van de minder bekende bezienswaardigheden in Rome en omgeving.

Alternatieve rondleidingen en activiteiten  met een gids in het nederlands voor wie al meerdere malen in Rome geweest is.

Rome is één van de meeste bezochte steden ter wereld, en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Bijna geen enkele andere stad heeft zoveel geschiedenis, cultuur en kunst te bieden. Maar Rome is veel meer dan het Colosseum en het Forum Romanum, de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Rondom het drukke centrum zijn de vele Romeinse buitenwijkjes, vol aangename verrassingen en verborgen hoekjes te verkennen met een Nederlands sprekende stadsgids of in groepsverband. Een wandeling door het Joodse Getto, of in de wijk Trastevere of even binnen lopen in Palazzo Spada en je verbazen over de optische illusie van de Borromini galerij . Kortom: zwerven door de kleine straatjes, genieten van de sfeer en als je wilt, met een kopje koffie of een glas wijn op de leuke pleintjes zitten met je gezicht in het romeinse zonnetje. Afspraak Venetie plein: Wandeling langs Capitool – Ghetto – Campo di fiori – Trastevere – Tiber eiland.

Villa Borghese

Rondleiding van de Borghese Galerij & Borghese Tuinen met

Skip-the-line toegangskaartjes 
In het nederlands 

 

De Galleria Borghese ligt middenin het park van de Villa Borghese.

Een prachtig voorbeeld van een kardinaalsvilla uit de 17° eeuw met een park van 80 hectare. 

Aansluitend maken we een wandeling door het Borghese park.

Bekijk meer van de Borghese Galerij en Borghese Tuinen .

De villa werd niet gebouwd om er te wonen, maar om de kunstcollectie te laten zien, om zich te ontspannen en te vermaken.

Bezoek één van Rome's meest rijke en interessante villa's, de Borghese Galerij, gelegen aan de rand van Rome. Ontdek een uitgebreide en diverse verzameling sculpturen en schilderijen gemaakt door meesters zoals Bernini, Canova, Caravaggio en Titian. De 3 uur durende tour zal je snelle toegang geven tot de galerij, je slaat de lange wachtrijen over om een werkelijk betoverende villa te verkennen, gevuld met prachtige kunstwerken die door de jaren heen door de familie Borghese verzameld zijn. Stap terug in de tijd terwijl jouw gids je door de adembenemende kamer leidt en geheimen, verhalen en schildertechnieken achter de meesterwerken onthuld. Dan zul je een bekorende wandeling door de Borghese Tuinen nemen en genieten van de verrassingen en stilte van dit Eden in het hart van het drukke Rome. De tour eindigt met een adembenemend uitzicht vanaf het uitkijkpunt op het Pincioterras.

Onbekend en Villa Borghese

De Romeinse Haven Ostia

Ostia Antica. 
De uitgravingen van de oude Romeinse haven. 

 

’s Ochtends spreken we af bij de metrohalte ‘Piramide’ van de B-lijn en nemen we gezamenlijk het treintje naar Ostia Antica, dit is een half uurtje reizen. (Het gewone Ovkaartje voor één enkel gebruik van 100 minuten is ook voor dit treintje geldig, mits u voor het verloop van de 100 minuten het treintje genomen heeft). We bezoeken de opgravingen van Ostia Antica. Ostia lag ooit aan de monding van de Tiberrivier en was de havenstad van het oude Rome. Het is de derde best bewaarde stad na Pompei en Herculaneum. Hier komt u meer te weten over het dagelijkse leven in de oudheid, want we zien nog overblijfselen van het theater, de thermen, de wasserijen, openbare toiletten, tempels, flatgebouwen, villa's, handelskantoren, graanmolens en opslagruimtes. In de oudheid duurde het bezoek aan de badhuizen zo’n anderhalf tot twee uur – wat gebeurde er allemaal tijdens zo’n bezoek? Hoe verliepen de theatervoorstellingen? Waren er grote verschillen tussen Griekse en Romeinse theatervoorstellingen? Hoe zagen de openbare toiletten voor gezamenlijk gebruik er vroeger uit? Was een flatgebouw uit de oudheid heel anders dan de gebouwen van vandaag de dag? Wanneer is de baksteen uitgevonden en gebruikten ze al cement? Had men ramen met glas? Hoe werd de kleding gewassen? Na deze rondleiding is er tijd om te picknicken of iets te kopen/eten bij de selfservice.
PRIJS (zonder toegangskaartjes en vervoer):


- Volwassenen: 35 € - Kinderen 6-18 jr: 30 €
Toegangskaartjes: Volwassenen euro 8 p.p; Onder 18j: gratis; Tussen 18 j en 25 j met studenten id euro 4 p.p -
Vervoer metro (als u geen RomaPass of weekkaart heeft voor het openbaar vervoer): euro 3 heen en terug p.p.

ROME van begin 20ste tot begin 21ste eeuw, met een knipoog naar de 5de eeuw

Rondleiding in de EUR wijk in het nederlands.

De afkorting staat voor Esposizione Universale di Roma. Deze wijk vormde het begin van de uitbreiding van Rome richting zee. Mussolini's minister Bottai kwam met het idee om hier de wereldtentoonstelling in 1942 te organiseren en tegelijkertijd het twintigjarig regime van het fascisme te vieren, een olympiade van de beschavingen. Vanwege de II° Wereldoorlog heeft deze expositie nooit plaatsgevonden, maar de wijk is uiteindelijk wel voltooid, bijna geheel naar het oorspronkelijke ontwerp, met wat extra geld dat vrij kwam voor de organisatie van het Heilig Jaar 1950 en de Olympische Spelen van 1960. Het is een imposant opgezette wijk met een eenheidsstijl die niet zozeer fascistisch als wel rationalistisch is. We vervolgen ons programma en nemen de metro en stappen enkele haltes verder uit om de St. Paulus te bezoeken. De Sint Paulus buiten de muren is één van de mooiste basilieken van Rome. De christenen wilden niet dat de bouwstijl van hun kerken op die van de heidense tempels zou lijken. Ze lieten zich inspireren door de rechts- en handelszalen van het Forum Romanum en deze kerk is daar een prachtig imposant voorbeeld van. We houden hier even rust voor een koffiepauze. Na een korte wandeling komen we, via de ooit chique aangelegde trappen die de officiele entree vormen, in de Garbatellawijk. Een bijzondere volkswijk die gebouwd werd tussen 1920-40 om de (haven)arbeiders van de industriele zone Ostiense van woonplaats te voorzien. Aangezien veel mensen van het platteland in de steden gingen wonen vanwege de landbouwcrisis, was het voor hen belangrijk om een moestuin te hebben en zo is een prachtig tuindorp ontstaan. De in verschillende stijlen gebouwde huizen worden nog altijd als sociale woningen verhuurd, het onderhoud is niet optimaal, maar enkele woningen zijn particulier bezit geworden en deze zijn al mooi opgeknapt. U bent zeker niet de eerste bezoeker van deze wijk, in 1931 was Mahatma Ghandi hier. De reden van zijn bezoek wordt nader uitgelegd tijdens deze wandeling. En geen mooiere plaats dan Eataly om de rondleiding te eindigen! Een complex dat ingericht is als een trendy supermarkt, maar met enkel ambachtelijk gemaakt lekkers in de winkelrekken. Door het pand heen zijn 23 plaatsen waar gegeten kan worden - elk ‘restaurant’ heeft een eigen thema dat aansluit bij de belendende afdelingen en uitgestalde producten. De mensen eten ìn de winkel, er zijn geen afscheidingen tussen de winkels en de eetgelegenheden. Je kunt er zien hoe mozzarella gemaakt wordt, er is onder andere een bierbrouwerij, een ambachtelijke bakker en vaak worden er olijfolie- of wijnproeverijen georganiseerd. Traditionele A-merken vind je hier niet, wel eigen merken of authentieke, kleine fabrikantenmerken. Dit alles op 10.000 m2. Niet ver van Eataly ligt de halte Piramide van de Metro B lijn

Ostia en Modern Rome
bottom of page